Reclamă

Vestea trecerii în neființă a lui Helmut Duckadam, legendarul portar al echipei Steaua București, la vârsta de 65 de ani, a provocat șoc și tristețe în lumea fotbalului. Federația Română de Fotbal a confirmat decesul și a transmis condoleanțe familiei și celor apropiați. Helmut Duckadam a decedat luni dimineață la Spitalul Militar din București.

Ilie Dumitrescu și Florin Bratu, foștii colegi de studio ai lui Duckadam, și-au exprimat regretul într-o intervenție la Digi24. „Am vrut să nu fie adevărat, este o mare pierdere, vorbim de un fotbalist care va rămâne veșnic în inimile noastre, pentru cea mai mare performanță a unei echipe din România”, a declarat Ilie Dumitrescu. De asemenea, Florin Bratu a spus: „E foarte greu să accept, să cred, pentru că am fost colegi la Digisport”.

Federația Română de Fotbal și cluburi importante din România și-au exprimat de asemenea regretele și condoleanțele prin postări pe rețelele de socializare. „Federația Română de Fotbal regretă trecerea în neființă, la doar 65 de ani, a celui care va rămâne pentru totdeauna în istoria fotbalului mondial, Helmut Duckadam”, a fost mesajul postat de FRF pe Facebook.

FC Rapid a transmis: „Odihneşte-te în pace, Helmuth Duckadam! Sincere condoleanţe familiei!”, iar FC Dinamo a publicat: „Odihneşte-te în pace, Helmuth Duckadam!”. FCSB și FC Botoșani au transmis, de asemenea, condoleanțe.

Născut pe 1 aprilie 1959, în Semlac, județul Arad, Helmut Duckadam a început să joace fotbal în 1975, la Gloria din Arad. Cariera sa de la Steaua București, unde s-a transferat în 1983, i-a adus recunoaștere internațională, fiind numit „Eroul de la Sevilla” după ce a apărat patru lovituri de pedeapsă consecutive în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, contribuitând la victoria Stelei în fața Barcelonei.

Duckadam a făcut de asemenea parte din echipa națională a României, apărând poarta acesteia în două ocazii. Performanțele sale remarcabile l-au făcut să intre în Cartea Recordurilor, lăsând în urma sa o moștenire de neșters în istoria sportului românesc.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro