Un bărbat din Tokyo a fost arestat, după ce a fost acuzat de hărțuire. Din cțte se pare, el a folosit reflecțiile din pupilele unei tinere cântărețe pentru a-i afla locația. Fotografiile au fost postate pe rețelele de socializare.

Politia din Tokyo a refuzat să dezvăluie detaliile investigației, dar a confirmat că bărbatul de 26 de ani și că a fost arestat, fiind suspect pentru comportament indecent fata de femeia de 20 de ani.

Un oficial al poliției care a vorbit sub anonimat, cum se procedează de obicei în Japonia, a confirmat că investigația se desfășoară că urmare a unor reclamații în legătură cu imaginile de pe rețelele de socializare. Bărbatul acuzat a fost descris că fiind „un fan înrăit”.

Presa din Japonia a declarat că suspectul ar fi folosit selfie-urile tinerei pentru a identifica gara pe care aceasta o frecventa. Din alte imagini ar fi identificat și apartamentul și adresa la care locuia.

Bărbat este, de asemenea, acuzat că a rănit-o pe tânără și a atins-o fară voia ei, după ce a acostat-o în stradă și a pus-o la pământ.

Pentru moment, este neclar cât de comuna este practica folosirii fotografiilor de înaltă rezoluție de către hartuitori pentru a localiza potențialele victime. Cu toate acestea, persoanele publice ar trebui să fie mult mai atente la ceea ce postează în mediul online, în special dacă își doresc să rămână în siguranță.