Reflexologia tălpii este un tratament care a fost practicat de secole. Constă în aplicarea unei presiuni în diferite puncte de pe partea inferioară a piciorului. Conform medicinei tradiționale chineze, aceste puncte corespund diferitelor zone ale corpului. Se crede că au multiple beneficii, inclusiv reducerea stresului, sprijinirea digestiei și promovarea unui somn sănătos.

Potrivit dr. Dustin Martinez, un medic chiropractic din Los Angeles, cercetările arată că reflexologia poate îmbunătăți calitatea vieții în mai multe moduri. Aceasta implică reducerea stresului și aducerea echilibrului sistemului.

„Reflexologia este cunoscută în mod obișnuit ca o practică holistică efectuată pe picioare. Conceptul este că există puncte meridiane pe picioare care corespund cu diferite organe din corp.” , spune Brian Goodwin, estetician, herbalist și educator internațional la Eminence Organic Skin Care.

Care sunt beneficiile reflexologiei picioare?

Reflexologia poate fi benefică ca tratament pentru o afecțiune, dar asigurați-vă că vă consultați medicul înainte de a începe un nou tratament. Dacă nu vă poate rezolva problemele pe deplin, reflexologia piciorului poate fi o modalitate liniștitoare de a vă relaxa și de a acorda o atenție specială picioarelor dumneavoastră.

Reflexologia tălpii poate ajuta la:

  • stres și relaxare
  • digestie
  • oboseala ochilor
  • somn îmbunătățit

Dacă încercați reflexologia pentru gestionarea stresului sau relaxare, luați în considerare mai multe ședințe. Potrivit unor studii sunt recomandate mai multe sesiuni pentru beneficii optime. 

Harta piciorului. Care sunt cele mai importante puncte din talpă
Healthline

Masaj vs reflexologie: care este diferența?

În timp ce masajul și reflexologia piciorului sunt ambele cunoscute pentru beneficiile lor relaxante, ele au funcții diferite. Un masaj ar putea fi mai benefic pentru relaxarea generală și durerile musculare, în timp ce reflexologia poate fi capabilă să vizeze preocupări specifice cu puncte concentrate pe picioare.

„Reflexologia piciorului este un masaj terapeutic cu presiune susținută în loc de mișcări mari, ca un masaj clasic. Detaliile fine și presiunea sunt aplicate pe anumite puncte reflexe și menținute până când sunt eliberate.”, explică Martinez.

Harta piciorului. Care sunt cele mai importante puncte din talpă
Healthline