Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de vijelii și ploi torențiale în mai mult de jumătate din țară. Acest avertisment este valabil începând de azi, 3 septembrie, ora 10:00, până luni, 4 septembrie, ora 06:00.

Conform avertizării meteo, în intervalul menționat se vor înregistra perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se vor extinde dinspre nord-vestul țării. Vor fi averse puternice și cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului, cu rafale de 55-70 km/h. De asemenea, pe arii restrânse se vor înregistra vijelii și grindină în Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi în jur de 20-25 l/mp și izolat pot depăși 40 l/mp. Aceste fenomene se vor manifesta local în cursul nopții de duminică spre luni și luni în regiunile sudice ale țării.

HARTĂ | Cod galben de vijelii și ploi torențiale în România. Care sunt zonele afectate
Social media

Prognoza meteo pentru București

ANM a realizat o prognoză specială pentru București, valabilă până luni dimineață. Astfel, în timpul zilei va fi căldură, cu o temperatură maximă de aproximativ 33 de grade Celsius și cerul mai mult senin. Totuși, pe parcursul nopții, cerul se va înnora treptat și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Avertismentul se aplică până duminică, ora 10:00, până luni, ora 06:00. Este important să fim în alertă și să luăm măsuri de precauție în fața acestor fenomene meteo extreme.