ANM a emis noi coduri galbene și portocalii de vreme rea, iar astăzi și mâine, vântul puternic, ploile, lapovița și ninsoarea sunt așteptate în jumătatea de est a țării. Codul galben este în vigoare de la ora 10 și până mâine dimineață.

În această perioadă, se așteaptă precipitații semnificative în jumătatea estică a teritoriului și la munte, cu cantități de 25…35 l/mp și izolat peste 50 l/mp.

Aceste precipitații vor fi sub formă de ninsoare în zonele montane, în sud-estul Transilvaniei și în cea mai mare parte a Moldovei, unde se va forma un strat de zăpadă. În restul regiunilor, precipitațiile vor fi mixte. De asemenea, există riscul de polei în această perioadă.

HARTĂ | ANM a emis noi coduri galbene și portocalii de ninsoare și viscol

Cod portocaliu de vânt puternic și viscol în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură

De la ora 14.00 și până dimineață la ora 10.00, va fi în vigoare un cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, viscol și vizibilitate redusă sub 50 m. În Carpații Meridionali și Carpații de Curbură se așteaptă intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 80…110 km/h, ninsori și viscol, iar vizibilitatea va fi extrem de scăzută. Aceste condiții meteo pot crea dificultăți în deplasarea în aceste zone montane.

De la ora 18.00, va fi în vigoare un alt cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, precipitații mixte și abundente în sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea și bazinul vestic al Mării Negre. În aceste regiuni, se așteaptă intensificări ale vântului, cu rafale în general de 85…90 km/h, iar cantitățile de precipitații vor depăși 40…60 l/mp.

De asemenea, din a doua parte a nopții, ninsorile viscolite vor deveni predominante. Aceste condiții meteo pot afecta în mod semnificativ traficul și pot crea probleme în aceste regiuni.