Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat în această dimineață că 122 de localități din România au rămas fără energie electrică.

Potrivit sursei citate, sunt afectate aproape 30.000 de locuințe din județele Argeș, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Prahova și Vrancea.  

IGSU a mai anunțat că în ultimele 24 de ore au fost doborâți de viscol 15 stâlpi de electricitate și 83 de copaci. Sursa citată a mai precizat că în ultima zi 128 de localități din 18 județe din România, inclusiv municipiul București, au fost afectate de fenomenele meteorologice. Ninsoarea și viscolul au făcut ravagii în Argeș, Bacău, Brăila, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vaslui și Vrancea. 

Ninsoarea și viscolul au făcut ravagii în județele din România

Angajații IGSU, împreună cu alte structuri și autorități implicate, au intervenit pentru deblocarea mai multor autoturisme blocate în zăpadă. De asemenea, autoritățile au mai intervenit pentru degajarea a 83 de copaci și 15 stâlpi de electricitate. Din cauza acestora, au fost avariate 24 de autoturisme, o anexă gospodărească și acoperișul unui bloc.  

În același timp, furnizarea energiei electrice a fost întreruptă în 122 de localități din 7 județe din România. Este vorba despre Argeș, Brăila, Galați, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea. Sunt afectați 29.389 de oameni. În prezent, echipele care se ocupă cu acest lucru se află în teren încercând să rezolve situația.  

Haos în România din cauza ninsorii și a viscolului! IGSU: 122 de localități au rămas fără energie electrică

IGSU: Patru femei gravide au fost preluate de către pompieri

În județele Buzău, Vrancea, Brăila și Galați, pompierii au intervenit pentru a prelua 4 femei însărcinate, blocate în autoturisme și transportarea acestora la cele mai apropiate spitale. De asemenea, au mai fost preluați și 2 oameni care aveau nevoie de dializă. 

În ceea ce privește traficul rutier din România, 9 drumuri naționale și 44 de drumuri județene sunt blocate duminică dimineața, din cauza nămeților. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că în prezent se intervine în județele Bacău, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Tulcea, Vaslui și Vrancea pentru degajarea zăpezii de pe carosabil și deblocarea autovehiculelor rămase blocate în zăpadă.