Ceea ce se întâmplă în Lampedusa este foarte greu de descris în cuvinte. În ultimele ore, insula a fost asaltată, la propriu, de peste 7.000 de africani care au venit cu bărcile. Autoritățile se simt compleșite și nimeni nu mai vrea să audă de fenomenul imigranților. Tocmai de aceea, s-a anunțat în mod oficial că Lampedusa nu mai este deschisă pentru imigranți.

Imigranții din Africa au destabilizat cu totul ceea ce se întâmplă pe insula Lampedusa. Numai în ultimele ore, peste 7.000 de africani au debarcarcat pe insula italiană, creând haos. De astfel, cei 7.000 de imigranți sunt mai mulți decât însuși numărul locuitorilor stabili ai insulei. Tocmai de aceea, premierul Giorgia Meloni și Ursula von der Leyen s-au prezentat pe insulă pentru a calma spiritele.

Localnicii nu sunt nici ei deloc de acord cu ceea ce se întâmplă și își pun speranțele în autorități și în puterea lor de a-i convinge pe imigranți că nu mai este loc nici la propriu, nici la figurat pentru ei. Imigrarea lor este una foarte ușoară, având în vedere că insula se află la puțin peste 100 de kilometri de granița cu Africa. Odată ajunși în Uniunea Europeană, trimiterea înapoi în țara de origine este mult mai grea.

Haos de nedescris în Lampedusa. Insula, asaltată de peste 7.000 de imigranți din Africa SkyNews

Nervii locuitorilor din Lampedusa, întinși la maxim

„Trebuie să transmitem un mesaj Uniunii Europene. Lampedusa nu mai poate accepta această situație. Am copii mici acasă, în alți ani nici nu m-am gândit la astfel de lucruri, dar acum am acest instinct că trebuie să-i protejez pe copiii mei, pentru că nu știu ce se va întâmpla cu noi în viitor aici în Lampedusa”, a spus un bărbat, potrivit digi24.ro.

La început, când numărul lor era mai mic, autoritățile italiene le-au organizat zone de campare, unde să locuiască și de unde să iasă prea mult. Însă, odată cu creșterea numărului lor, situația a devenit din ce în ce mai tensionată și mai greu de suportat pentru locuitorii din Lampedusa.

@thelordofreality♬ sunet original – The Lord of Reality