Hamas a făcut un anunț important marți, dezvăluind că se apropie de încheierea unui acord de armistițiu în Fâșia Gaza. Liderul mișcării islamiste palestiniene, Ismail Haniyeh, a confirmat că Hamas a dat un răspuns pozitiv fraților din Qatar și mediatorilor.

Această veste vine ca un pas semnificativ în direcția păcii și a încetării conflictului care a devastat regiunea.

Joe Biden crede în posibilitatea eliberării ostaticilor evrei

Președintele SUA, Joe Biden, a făcut o declarație importantă luni, exprimându-și convingerea că un acord pentru eliberarea ostaticilor evrei deținuți de Hamas în Gaza ar putea fi pus în aplicare în curând.

Într-o conferință de presă la Casa Albă, Biden a răspuns afirmativ întrebărilor jurnaliștilor cu privire la posibilitatea unui acord privind ostaticii evrei din Gaza. Această declarație oferă speranță și optimism în privința eliberării celor răpiți.

Eforturile de mediere între Israel și Hamas pentru eliberarea ostaticilor

Potrivit Reuters, mediatorii din Qatar au început negocierile în vederea unui acord între Israel și Hamas pentru eliberarea a 50 de ostatici.

Propunerea constă într-o încetare a bombardamentelor timp de trei zile, ceea ce ar permite livrarea de ajutoare de urgență către civilii din Gaza. Această inițiativă este un pas important în direcția umanitară și ar putea contribui la reducerea tensiunilor din regiune.

Hamas, prima veste bună de la începutul războiului: Gruparea se apropie de încheierea unui acord de armistițiu în Fâșia Gaza

În ultimele luni, situația din Fâșia Gaza a fost extrem de tensionată, cu atacuri și contraatacuri între Israel și Hamas. Raidul ucigaș al Hamas din 7 octombrie a dus la răpirea a aproximativ 240 de ostatici evrei.

Această acțiune a determinat Israelul să lanseze o ofensivă pentru a elimina gruparea militantă islamistă. În urma acestui conflict, aproximativ 1.200 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise, conform calculelor israeliene. Acesta a fost considerat cea mai mortală zi din istoria Israelului.

De atunci, guvernul din Gaza, condus de Hamas, a raportat că cel puțin 13.000 de palestinieni au fost uciși, inclusiv cel puțin 5.500 de copii, în urma bombardamentelor israeliene neîncetate.

Cu toate acestea, există speranțe că un număr semnificativ de ostatici vor fi eliberați în zilele următoare, conform declarațiilor ambasadorului Israelului în SUA, Michael Herzog.