Reclamă
Reclamă

A doua cea mai așteptată sărbatoare după Crăciun, în rândul vorbitorilor de limba engleză se aproapie cu pași repezi. Mulți dintre noi știm sau am auzit măcar o dată despre ea.

Unii consideră că este o sărbatoare dedicată celui rău, deoarece lumea se sperie de măștile și costumele purtate special pentru această zi, pe când, alții o văd ca pe o sărbatoare amuzantă, mai ales pentru cei mici.

La bază, Halloweenul este o sărbătoare de origine celtică care ulterior a fost preluată de popoarele occidentale și transformată. Această sărbătoare marchează sfârșitul adunării recoltelor oamenilor de la țară, motiv pentru care dovleacul este cel mai văzut obiect din aceasta perioadă.

Sărbătoarea are loc în data de 31 Octombrie când, în cele mai multe orașe, copiii se adună, și îmbrăcați în costume care mai de care mai înfricoșătoare, pornesc la colindat în speranța că vor aduna cât mai multe dulciuri.

Reclamă

Noi, românii, nu prea cinstim această sărbătoare deoarece majoritatea o consideră păgână, dar tinerii nu sunt de aceiași părere. Aceștia se costumează specific pentru seara de 31 Octombrie și pornesc la renumitele petreceri de „Halloween” ce se țin în cluburi.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro