Reclamă

Hackerii din Rusia ar fi tot mai interesați în pregătirea de atacuri informatice asupra Ucrainei. De altfel, aceștia ar ținti chiar o amenințare „ransomware” care să afecteze direct liniile ce aprovizionează Ucraina.  O arată un raport de cercetare întocmit de Microsoft, conform agenției Reuters.

Microsoft, pe urmele următoarelor lovituri cibernetice

Echipa de cercetare din cadrul uriașei companii Microsoft a derulat o analiză a securității cibernetice pe linia Rusia-Ucraina. Conform unui raport întocmit în acest sens, au fost reliefate o serie de noutăți în ceea ce privește modul în care hackerii ruși acționează.

Au fost analizate aspectele care au prezentat interesul acestor hackeri de la începutul războiului din Ucraina și până în prezent.

De asemenea, analiștii din cadrul Microsoft au trasat în linii mari ce ar mai putea urma în viitor în acest sens.

Din ianuarie 2023, Microsoft a observat că activitatea rusă a ameninţărilor cibernetice se ajustează pentru a spori capacitatea distructivă şi de colectare a informaţiilor asupra activelor militare ale Ucrainei şi ale partenerilor săi„, arată raportul.

Cercetătorii din cadrul Microsoft sunt de părere că un anumit grup de hackeri din Rusia s-ar pregăti de o nouă lovitură „distructivă”.  Informația are la bază decizia Rusiei de a trimite în zona de est a Ucrainei trupe militare.  De altfel, oficialii Ministerului Apărării din Ucraina a dat avertizări recente legate de acest aspect. Oleksii Reznikov a declarat în luna februarie că Rusia ar urma să suplimenteze forțele odată cu împlinirea unui an de la război.

Ideea de a asocia tehnica militară cu atacturile informatice este o strategie de război susțin experții.

Asocierea atacurilor cinetice cu eforturile de a perturba sau de a respinge capacitatea apărătorilor de a se coordona şi de a utiliza tehnologia dependentă de domeniul cibernetic nu este o nouă abordare strategică”, susține Emma Schroeder, reprezentanta Cyber Statecraft Initiative din cadrul Atlantic Council.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro