Reclamă
Reclamă

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că Guvernul urmează să adopte, în şedinţa de joi, un memorandum în baza căruia academiile de fotbal publice sau private pentru copii și juniori vor beneficia de finanţare de la bugetul de stat. „Trebuie să facem paşi concreţi ca să asigurăm naţionalei o resursă constantă de tineri valoroşi”, susține Ciolacu.

Premierul a menţionat că decizia vine în contextul performanţei obţinute de naţionala de fotbal a României la Campionatul European, dar şi al necesităţii asigurării unei resurse de tineri sportivi.

„Cred că după performanţa fotbaliştilor noştri la Euro 2024, care a declanşat în noi toţi şi emoţie, şi mândrie naţională, trebuie să facem paşi concreţi ca să asigurăm naţionalei o resursă constantă de tineri valoroşi. De aceea, aprobăm un memorandum prin care finanţăm de la bugetul de stat academiile de fotbal publice sau private, pe baza clasificării făcute de Federaţia Română de Fotbal. Pentru fiecare leu cheltuit de Federaţia Română de Fotbal sau de cluburi, statul român va aloca de asemenea un leu. Singura condiţie este ca destinaţia exclusivă a finanţării să fie pentru copii şi juniori. Cred că acesta este traseul corect. Este un model, de fapt, de succes, pus în practică de Gică Hagi şi Gică Popescu la academia de la Constanţa. Actuala naţională are mulţi jucători crescuţi acolo. Trebuie să recunoaştem asta şi să ne închinăm în faţa lui Hagi şi să multiplicăm acest exemplu la nivel naţional”, a spus premierul.

Reclamă

Pe agenda şedinţei de guvern figurează un memorandum cu tema „Crearea unui mecanism de sprijin financiar pentru dezvoltarea sportului la categoria copii şi juniori”.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro