Guvernul României a anunțat că ultima tranșă de bani acordată prin tichete educaționale elevilor nevoiași va ajunge la părinți pe 26 mai 2023, cu trei săptămâni înainte de încheierea anului școlar.   

Memorandumul privind stabilirea unor termene de acordare a sprijinului social pentru persoanele vulnerabile, propus în ședința de Guvern de miercuri de către ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, prevede această dată pentru distribuirea banilor către cei peste 55.000 de elevi nevoiași. Aceștia nu au primit banii fiindcă numărul maxim de carduri care pot fi emise pe un contract a fost depășit în acest an.  

Când va fi acordată ultima tranșă de bani prin tichetele educaționale

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene estimează că tichetele vor fi emise în jur de 12 mai și distribuite ISJ-urilor și școlilor în 23 mai, astfel încât banii să poată ajunge la elevi pe 26 mai. Memorandumul stabilește și termenele pentru achiziția de tichete, depunerea ofertelor, evaluarea ofertelor, raportul procedurii și semnarea acordurilor cadru și a CS.  

Guvernul României, decizie de ultim moment! Zeci de mii de români vor primi 500 de lei de la stat. Se întâmplă în mai
Playtech

Tichetele educaționale au fost împărțite în mai multe tranșe pe o perioadă de 7 luni, fiind așteptate de un număr de 405.000 de beneficiari, conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Banii au fost virați în perioada septembrie-noiembrie pentru 160.000 de beneficiari, primii care au primit banii fiind părinții care aveau deja cardurile de anul trecut și care au primit aprobare și în acest an.   

Marcel Boloș a anunțat anul trecut că vechiul contract a fost încheiat

În decembrie, 190.000 de părinți au primit suma de 500 de lei, iar restul de 55.000 de elevi nevoiași ar trebui să primească banii în primăvară. Marcel Boloș a explicat că motivul întârzierii a fost atingerea limitelor de emitere a cardurilor, pe fondul unui număr mai mare de dosare aprobate în acest an. Vechiul contract încheiat pentru achiziția publică a avut un număr limitat de carduri.  

„Din păcate, vechiul contract a fost încheiat pe un număr limitat de achiziție publică, cu peste 50.000 de carduri noi am depășit”, spunea Marcel Boloș anul trecut.