Situația critică pe care fermierii au traversat-o în acest an agricol pare că își găsește rezolvarea.Ministerul Agriculturii a început deja procedura de identificare și calcul a pagubelor lăsate în urma secetei crunte care a afectat sute de mii de hectare de culturi. Un lider PNL a comunicat ce valoare va avea acest ajutor.

Guvernul va pune la bătaie o suma destul de mare de bani pentru a acoperi pagubele lăsate de seceta. Fermierii români au fost anunțați din timp că aseata măsură va fi aplicată pentru anul agricol 2020. Comisiile speciale din partea ministerului au întocmit deja o parte dintre procesele verbale pentru zonele afectate. Guvernul va acordă per hectar minim 150 de euro, conform unui lider din partea PNL.

Guvernul a început demersurile

Guvernul a trimis în teren reprezentații care analizează pagubele suferite de agricultori. până în prezent a fost întocmită documentația pestru 1,3 milioane de hectare. Vizitele în teren sunt în această perioada încă în desfășurare. Un lider din partea PNL a dezvăluit suma pe care Guvernul o va alocă pentru fiecare hectar. Cel puțîn 150 de euro/ ha va primi fiecare agricultor a cărei cultură a fost distrusă de fenomenele meteo.

”Guvernul României va oferi despăgubiri fermierilor afectaţi de seceta prin care a trecut ţara. Ne dorim că suma să fie minimum 150 de euro pe hectar”, a declarat George Stângă, preşedintele Comisiei pentru Agricultură din Senatul României şi liderul PNL Galaţi.

 Fiecare agricultor  va fi ajutat

Guvernul a promis că banii vor ajunge la fiecare agricultor încercat de seceta. Culturi afectate de lipsa ploilor au fost identificate în toată țară. Premierul României a declarat în urmă cu ceva timp că o seceta asemănătoare a avut loc în urmă cu 45 de ani. Membrul Comisiei pentru Agricultură din Senatl României a declarat că guvernanții au acționat inctomai cu privire la despagurile acordate.

”Suma de 150 de euro va ajunge la fermieri pentru fiecare hectar calamitat. Suntem convinşi că, într-o perioadă scurtă de timp, aceste resurse pe care le va acordă statul român vor ajunge la fermieri”, a preciza senatorul Stângă.

Guvernul are în acest moemnt documentație că raport al pagubelor în valoare de 1,3 milioane de lei. De altfel, reprezentanții Ministerului Agriculturii se așteaptă că acestea să se ridice la 1,5 milioane de lei.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.