Profesorii, deși continuă greva, vor avea salariul mărit prin noul OUG dat de Guvern. Nu vor mai avea loc alte negocieri cu liderii sindicaliști.

Guvernul nu mai vrea negocieri. Profesorii continuă greva

Liderii sindicaliști au fost chemați joi, 1 iunie, la Palatul Victoria, după ce profesorii au refuzat ultima ofertă a Guvernului. Nu a fost vorba de noi negocieri, ci de un anunț. Fie că dascălii acceptă sau nu, salariile le vor fi majorate cu 10%. Aceasta este ultima ofertă pe care Executivul le-a pus-o pe masă.

La sfârșitul întâlnirii, liderii sindicaliști au avut un mesaj clar: nu ei sunt cei care decid ce se va întâmpla, ci restul angajaților din învățământ. Iar hotărârea este fermă: nu cedează în fața oficialilor, iar greva continuă.

Astfel că acțiunea lor va continua și de marțea viitoare, având în vedere că următoarele zile sunt libere de la stat cu ocazia zilelor de 1 și 2 iunie, dar și a Rusaliilor.

Ne-au chemat să ne anunțe că a fost adoptată OUG.(…) Soluția trebuie să fie cea dorită de colegii mei., a declarat Marius Nistor, președintele FSE “Spiru Haret”.

Guvernul speră că profesorii se vor întoarce în sălile de clasă

OUG-ul adoptat joi, 1 iunie, ar fi ultima ofertă pe care Guvernul este dispus să o facă în urma negocierilor. Discuții vor mai fi, la Ministerul Muncii, unde va fi prezentă și Ligia Deca. Însă acestea vor fi pe grila din legea salarizării, dar și pe contractul individual de muncă.

Creșterea de 10% nu reprezintă însă nici jumătate din cât au cerut profesorii. Aceștia au solicitat creșteri de 25%, în timp ce salariul pentru un dascăl debutant ar trebui să ajungă la 4.000 de lei. Adică salariul minim pe economie din România în acest moment. În plus, ei cer ore suplimentare plătite, precum și respectarea celorlalte drepturi prevăzute în contractele lor de muncă.