Reclamă
Reclamă

Guvernul francez a publicat, duminică, o lege care permite acordarea de prime suplimentare mai multor categorii de funcționari implicați în Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris. În cadrul pregătirii și desfășurării Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris 2024, au fost emise un decret și un ordin pentru „creșterea temporară a valorilor maxime regulamentare ale anumitor prime și indemnizații” pentru funcționarii publici, informează News.ro.

Scopul este de a „compensa, în mod excepțional, funcționarii publici implicați direct în pregătirea și desfășurarea” Jocurilor Olimpice „sau expuși unei creșteri semnificative a activității generate direct de modificările în organizarea serviciilor legate de Jocuri”, se arată în text.

În martie, guvernul a anunțat acordarea unor prime de 500 de euro („creștere temporară a activității” și „limitare” ocazională a concediilor), de 1 000 de euro („creștere temporară a activității” și limitare „susținută”) și de 1 500 de euro („mobilizare deosebit de mare, pe termen lung” și „limitare severă” a concediilor), în funcție de impactul jocurilor asupra activității de serviciu și a concediilor.

Reclamă

Acest lucru se adaugă la alte câteva măsuri de sprijin planificate în timpul Jocurilor Olimpice (26 iulie – 11 august) și Paralimpice (28 august – 8 septembrie), cum ar fi telemunca. La sfârșitul lunii aprilie, Stanislas Guerini, ministrul francez al funcției publice, a declarat că aproape 100.000 de funcționari vor fi implicați direct în Jocurile Olimpice.

Textele se referă la o lungă listă de funcționari publici, în special din administrația publică de stat, pentru care „prima pentru Jocurile Olimpice” se bazează pe sistemul existent de prime și indemnizații, ale căror valori maxime au fost majorate pentru 2024.

Pentru forțele de ordine, „prima pentru Jocurile Olimpice”, anunțată în ianuarie și majorată la 1900 de euro pentru polițiștii și jandarmii care lucrează în regiunea Île-de-France, a fost confirmată printr-o scrisoare co-semnată de prim-ministrul Gabriel Attal și ministrul de interne Gérald Darmanin.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro