Portalul www.imminvest.ro a fost redeschis pentru aplicanţi la ora 9:00.

După doar 30 de minute peste 6.200 de utilizatori se înregistraseră și se aflau în diferite stadii ale procesului de înscriere în aplicaţie, iar peste 2.600 de aplicanţi finalizaseră cu succes înscrierea, a informat Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), transmite Agerpres.

FNGCIMM a mai adăugat că aplicaţia funcţionează în parametri optimi.

„Din cauza unor configurări tehnice aferente domeniilor YAHOO şi FREEMAIL.HU, mesajele transmise de aplicaţia IMM Invest către adresele de e-mail din aceste domenii pot ajunge cu întârziere, dar îi asigurăm pe toţi cei care se găsesc în această situaţie că aceste aspecte de ordin tehnic nu vor afecta înscrierea în program. De asemenea, semnalăm posibilitatea ca anumite mesaje să ajungă în spam sau junk şi îi rugăm pe utilizatori să verifice răspunsul primit şi în aceste foldere. Precizăm că aplicaţia funcţionează corespunzător şi că este important să se acorde un timp rezonabil de răspuns. Nu este necesară retransmisia mail-ului în mod repetat”, subliniază reprezentanţii FNGCIMM.

Operatorii FNGCIMM au început deja să prelucreze primele solicitări, din cele peste 7.400 înregistrate în cele două ore şi jumătate de la deschiderea aplicaţiei.

Totodată, Fondul le-a reamintit doritorilor că este foarte important să completeze câmpurile aplicaţiei corect, să fie foarte atenți în momentul în care completează cererile de înregistrare şi a declaraţiile pe propria răspundere.

„Invităm potenţialii beneficiari să consulte Ghidul de completare a cererii online, publicat pe site-ul FNGCIMM şi pe pagina de Facebook a Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, înainte să demareze procedura de înscriere. Pentru întrebări sau semnalarea eventualelor dificultăţi întâmpinate în procesul de înscriere în aplicaţie, vă rugăm să ne scrieţi pe adresa de email [email protected] şi, în cel mai scurt timp, colegii noştri vă vor răspunde sau vor remedia problema pe care aţi identificat-o”, se mai spune în comunicat.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse.