Reclamă
Reclamă

Contravaloarea tichetelor de masă și cea a indemnizaţiei de hrană vor fi excluse de la calculul pragului de 4.000 de lei pentru acordarea unor beneficii salariale, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

„Pentru protejarea puterii de cumpărare a angajaţilor încadraţi cu salariul minim pe economie, Guvernul a modificat reglementările referitoare la aplicarea facilităţilor pentru acordarea unor beneficii salariale. În speţă, pentru acordarea facilităţii fiscale privind neimpozitarea şi neincluderea în baza de calcul a contribuţiilor sociale obligatorii a sumei de 300 de lei pe lună, s-a decis că vor fi excluse de la calculul pragului de 4.000 de lei contravaloarea tichetelor de masă sau a indemnizaţiei de hrană acordată potrivit legii, pentru perioada iulie – decembrie 2024”, a precizat Constantin la finalul şedinţei de Guvern.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a mai anunţat că preţurile RCA vor rămâne plafonate, pentru încă trei luni, respectiv până la sfârşitul lunii septembrie 2024, iar punctul de amendă rămâne la valoarea de 165 de lei până la 31 decembrie 2024.

Reclamă

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro