Reclamă
Reclamă

Guvernul din Kosovo a anunțat vineri că interzice aplicația TikTok pe telefoanele angajaților, conform Agerpres. Decizia vine în urma inițiativelor similare adoptate de țări precum Marea Britanie, Olanda și Belgia. Oficialii kosovari iau această măsură pentru a evita posibilele atacuri cibernetice, iar toți cei care aveau instalată aplicația de socializare sunt acum obligați să o dezinstaleze.

„Cu această decizie, toate instituţiile publice care deţin şi administrează reţelele de comunicaţii ale statului trebuie să impună restricţiile tehnice necesare pentru a împiedica funcţionarea TikTok în clădirile publice”, a declarat biroul de presă al prim-ministrului kosovar într-un comunicat.

Mai multe ţări din lume au adoptat măsuri similare. De exemplu, în India, aplicația chineză este interzisă total de aproape patru ani, împreună cu alte peste 50 de aplicații chineze. India avea, la momentul interdicției, cei mai mulți utilizatori de TikTok, unele estimări atingând chiar 200 de milioane.

Reclamă

Comisia Europeană a anunțat în februarie 2023 că interzice instalarea aplicației pe toate dispozitivele electronice de serviciu ale angajaților pentru a proteja datele instituției. De asemenea, Somalia a anunțat în vara lui 2023 că intenționează să interzică TikTok, Telegram și un site de pariuri online, argumentând că dorește să blocheze accesul din cauza „conținutului imoral, a imaginilor oribile și din cauza răspândirii dezinformării”.

Totodată, angajații din instituțiile publice din Marea Britanie, Olanda, Belgia, Danemarca, Canada, Australia și Noua Zeelandă nu au voie să folosească aplicația TikTok pe telefoanele de serviciu.

Decizia Guvernului din Kosovo se aliniază astfel unei tendințe internaționale de restricționare a aplicației TikTok din motive de securitate și protecție a datelor personale.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro