Reclamă
Reclamă

Guvernul din Hong Kong a anunțat miercuri anularea pașapoartelor a șase activiști pro-democrație care au fugit în Marea Britanie, în temeiul legii privind securitatea națională, numindu-i ‘criminali fără lege și credință’.

‘Acești criminali căutați, fără lege și credință, se ascund în Marea Britanie și continuă să se anga­jeze în activități care pun în pericol securitatea națională. Prin urmare, am luat aceste măsuri pentru a le da o gravă lovitură’, a declarat executivul local într-un comunicat.

Anul trecut, executivul din Hong Kong a pus un preț pe capul a 13 activiști pro-democrație care s-au refugiat în străinătate, acuzându-i de încălcarea legii privind securitatea națională. Pentru capturarea fiecăruia dintre ei se oferă o recompensă de un milion de dolari Hong Kong (119.000 de euro).

Reclamă

Cei șase activiști ale căror pașapoarte au fost anulate miercuri sunt Nathan Law, un fost membru al Consiliului Legislativ din Hong Kong, veteranul sindicalist Mung Siu-tat și activiștii Simon Cheng, Finn Lau, Fok Ka-chi și Choi Ming-da.

Autoritățile au precizat că oricine le pune la dispoziție fonduri, le închiriază proprietăți sau administrează o afacere împreună cu acești activiști riscă până la șapte ani de închisoare.

Acest anunț a fost făcut la a cincea aniversare de la debutul manifestațiilor mișcării pro-democrație, în primăvara anului 2019.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro