Reclamă
Reclamă

Parlamentul României a votat astăzi pentru moțiunea de cenzură, iar în urma rezultatelor votului, Guvernul Dăncilă urmează să fie demis.

Au fost exprimate 245 de voturi, 237 fiind de acord cu deminterea Guvernului, în timp ce doar 4 parlamentari au votat împotriva moțiunii. În ciuda faptului că reprezentanții PSD au fost și ei în sală, aceștia nu au avut drept de vot.

Ce urmează să se întâmple? Președintele Klaus Iohannis se va întalni vinerea aceasta, 11 octombrie cu reprezentanții celorlalte partide și vor decide cine vor fi cei aleși ca miniștrii pentru România. Până la alegerea unui nou Guvern, prim-ministrul Viorica Dăncilă și cabinetul său vor fi încă în funcții, ceea ce va fi o problemă de scurtă durată.

Reclamă

Președintele PNL, Ludovic Orban a declarat:

Guvernul PSD și-a bătut joc de România așa cum nimeni nu și-a bătut joc în ultimii 30 de ani. Mulțumesc președintelui Klaus Iohannis. Le mulțumesc tuturor partenerilor politici care au fost alături de noi în acest demers și care au stat până la sfârșit, rezistând la cele mai ticăloase oferte făcute de o putere disperată”

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro