Reclamă
Reclamă

Noua politică a guvernului austriac de a confisca autovehiculele șoferilor prinși conducând cu viteză excesivă are deja un efect semnificativ, 70 de vehicule fiind supuse acestei măsuri de la introducerea ei la 1 martie, transmite dpa.

Potrivit noilor reguli, oricine este prins depășind cu peste 80 km/h limita de viteză admisă în localități sau cu 90 km/h în afara acestora se poate aștepta ca autovehiculul să-i fie confiscat temporar. Recidiviștilor sau celor care au o istorie de participare la curse ilegale de mașini li se pot confisca permanent autovehiculele dacă sunt prinși depășind viteza legală cu 60 km/h în localități sau cu 70 km/h în afara acestora, scrie Agerpres.

Mașinile confiscate permanent pot fi în cele din urmă scoase la licitație, deși obstacole administrative au limitat până acum aceste cazuri la două.

Reclamă

Noile reglementări vin după o politică inițială introdusă în 2021 de combatere a excesului de viteză prin amenzi mai mari și suspendări mai lungi ale permisului de conducere.

Ministerul austriac al Transporturilor a descris ca ‘pozitive’ rezultatele de până acum ale noilor sancțiuni, care urmează unor măsuri similare adoptate de Italia și Elveția.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro