Reclamă
Reclamă

Ședința de Guvern anunțată inițial pentru ora 10.00 va fi reprogramată, a anunțat Executivul. Guvernul urma să adopte Hotărârea cu calendarul alegerilor prezidențiale, însă decizia de amânare vine după blocajul din Coaliție pe această temă.

Discuțiile din coaliție, în întâlnirea de miercuri, nu au dus la nicio decizie. PNL își dorește păstrarea datei alegerilor prezidențiale conform prevederilor constituționale, în noiembrie și decembrie. Motivul îl constituie faptul că ideea unei candidaturi în tandem președinte-premier, din partea celor două partide, a picat, astfel că nu se mai justifică devansarea acestui scrutin.

Liberalii mai spun că primul tur al alegerilor ar coincide cu începutul anului școlar, pe 15 septembrie, ceea ce ar duce la blocarea școlilor în care sunt secții de votare mai multe zile la rând, perturbându-se astfel procesul educațional.

Reclamă

În plus, potrivit PNL, campania în luna august ar fi extrem de greu de realizat din cauza condițiilor meteo și a perioadei de concedii, ceea ce ar duce la un dezinteres din partea populației. Astfel, spun aceștia, nu ar exista o dezbatere suficientă pentru cea mai importantă poziție în stat, cea de președinte.

Social-democrații, în schimb, afirmă că există deja, de principiu, o decizie în coaliție privind devansarea alegerilor prezidențiale pentru luna septembrie, acceptată și de liberali la momentul în care a fost luată.

În urma discuțiilor de miercuri seară, nu s-a ajuns la nicio decizie concretă, astfel că se așteaptă ca liderii celor două partide să se întâlnească într-o nouă ședință a coaliției, care însă nu a fost stabilită încă.

Executivul a anunțat joi dimineață că ședința de Guvern anunțată inițial pentru ora 10.00 va fi reprogramată.

Data limită pentru stabilirea calendarului alegerilor este 2 iulie, scrie News.ro.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro