Guvernul a aprobat marți o finanțare semnificativă pentru mai multe proiecte de infrastructură de transport și mediu, cu o valoare totală de 260 milioane lei. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, a anunțat această decizie, subliniind importanța investițiilor pentru dezvoltarea regională. Fondurile vor fi distribuite în mai multe regiuni ale țării, gestionate de trei ministere: Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării și Ministerul Transporturilor.

Două dintre cele mai importante proiecte finanțate se concentrează pe îmbunătățirea infrastructurii hidrotehnice pe râurile Vaslui și Mureș, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Acestea, cu o valoare cumulată de peste 240 de milioane de lei, sunt esențiale pentru protecția împotriva inundațiilor, aducând ameliorări la capitolul siguranță în zonele afectate de inundații în anii anteriori. Proiectele includ lucrări la acumularea permanentă Solești pe râul Vaslui, în valoare de 101 milioane lei, și la nodul hidrotehnic de pe râul Mureș în Târgu Mureș, evaluat la 141 milioane lei.

De asemenea, Mihai Constantin a îmbunătățit cu aproximativ 20 de milioane de lei fondurile destinate exproprierilor pentru autostrada de centură București. Pe lângă aceasta, în strategia de dezvoltare a infrastructurii de transport se numără și lucrările la Autostrada Sibiu-Pitești – secțiunea Curtea de Argeș-Pitești, precum și variantele ocolitoare ale municipiilor Constanța, Bârlad și Sfântul Gheorghe. Toate aceste proiecte sunt finanțate din surse europene și naționale și vizează îmbunătățirea mobilității și securității cetățenilor.