Persoanele vârstnice aflate în centre de îngrijire, cele cu dizabilităţi sau fără adăpost vor beneficia de un ajutor constând în alimente, articole de îmbrăcăminte, pături, saltele şi saci de dormit, potrivit unei hotărâri adoptate joi de Guvern. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, a făcut acest anunț într-o conferinţă de presă care a avut loc la Palatul Victoria.

„O hotărâre de Guvern adoptată astăzi prevede că persoanele vârstnice aflate în centre de îngrijire, persoanele cu dizabilităţi sau fără adăpost vor beneficia de un ajutor ce constă în alimente, articole de îmbrăcăminte, pături, saltele şi saci de dormit. Ajutorul este în valoare de peste 23 de milioane de lei şi provine de la rezervele de stat, iar persoanele care au nevoie de acest ajutor îl vor primi cu sprijinul şi prin intermediul Ministerului Muncii şi al instituţiilor din subordinea sa”, a precizat Constantin.

Produsele în valoare totală de peste 23 de milioane de lei vor fi acordate din rezervele de stat, potrivit comunicării făcute de Mihai Constantin, scrie Agerpres. Măsura face parte din eforturile Guvernului de a sprijini categoriile vulnerabile din România, asigurându-le resursele necesare pentru a face faţă provocărilor cotidiene.

În conferinţa de presă de la Palatul Victoria, purtătorul de cuvânt Mihai Constantin a subliniat importanța acestei măsuri pentru persoanele aflate în situații dificile: „Sprijinul acordat este esențial pentru a veni în ajutorul persoanelor care se confruntă cu dificultăți majore. Este totodată un angajament ferm al Guvernului de a susține aceste categorii vulnerabile prin alocarea necesară de resurse.”

De asemenea, ajutorul va fi distribuit cu sprijinul Ministerului Muncii și al instituțiilor aflate în subordinea acestuia, asigurându-se astfel că produsele ajung la beneficiarii care au cea mai mare nevoie.