Porumbul, duce și aromat, este numai bun de fiert și alimentul ideal vara. Această legumă nu este doar foarte gustoasă, ci și extrem de sănătoasă pentru organism. Motiv pentru care medicii ne sfătuiesc să-l consumăm ori de câte ori avem ocazia.
De ce este bine să mănânci porumb fiert vara
Fie că suntem acasă sau în vacanță, porumbul fiert este mereu o alegere excelentă pentru o gustare. Fiert sau preparat pe grătar, cu sare sau cu unt, această legumă este mereu pe placul tuturor și este nelipsit de pe masa românilor în lunile de vară.
Doar că pe lângă gustul său unic și extraordinar de bun, are și multe beneficii pentru sănătate. Motiv pentru care ar trebui consumat cu regularitate, mai ales acum, în lunile de vară.
Porumbul conține vitamine precum vitamina A, vitamina E și vitaminele din complexul B. De asemenea, porumbul este o sursă bună de fibre, fier și antioxidanți.
Mai mult decât atât, porumbul conține o cantitate semnificativă de carotenoid zeaxantină, care este benefică pentru sănătatea ochilor. Zeaxantina este un antioxidant puternic care poate ajuta la prevenirea deteriorării maculei și a degenerescenței maculare asociate cu vârsta, care poate duce la pierderea vederii.
Dieta cu porumb, pentru doamnele care vor să piardă în greutate
Mai mult decât atât, porumbul fiert este o alegere perfectă și pentru doamnele care vor să scape de câteva kilograme în plus. Bogat în nutrienți și cu puține calorii, poate reprezenta o masă în sine. Atenție însă! Este recomandat să fie servit simplu sau doar cu sare în acest caz, fără adaos de grăsimi, cum ar fi untul.
Deoarece este bogat în fibre, consumul de porumb fiert poate oferi o senzație de sațietate prelungită, controlând astfel apetitul și reducând consumul de alimente nesănătoase. Fibrele ajută, de asemenea, la reglarea tranzitului intestinal și la menținerea unei digestii sănătoase.