Reclamă
Reclamă

Grupul franco-german de armament KNDS, cunoscut pentru producția tunurilor Caesar, a oficializat vineri, la Paris, crearea unei filiale în Ucraina, în prezența președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Noua filială va produce echipamente militare și muniții pe teritoriul ucrainean, conform unui anunț făcut la sfârșitul lunii martie de către ministrul apărării francez, Sebastien Lecornu, și omologul său german, Boris Pistorius. În acest context, au fost semnate două scrisori de intenție: una privind înființarea unui centru de întreținere pentru tunurile Caesar, iar cealaltă privind imprimarea 3D a pieselor de schimb, între reprezentanții KNDS Franța și ai companiei ucrainene ENMEK. De asemenea, a fost oficializat un contract pentru transferul producției sub licență de obuze de 155 mm pe teritoriul ucrainean.

„Urgența este de a avea piese de schimb pe teritoriul ucrainean și de a avea capacitatea de a produce aceste piese nu departe de câmpul de luptă”, a declarat ministrul francez al forțelor armate după eveniment, în fața armamentului francez prezentat anterior lui Zelenski.

Reclamă

Președintele ucrainean, aflat într-o vizită în Franța, i-a îndemnat anterior pe aliații săi occidentali să „facă mai mult” pentru a ajuta Kievul în fața agresiunii ruse, a doua zi după ceremoniile care au marcat 80 de ani de la Debarcarea din Normandia (nord-vest).

În timpul unui interviu televizat joi seara, Emmanuel Macron a anunțat transferul de avioane de luptă Mirage 2000-5 la Kiev și instruirea piloților ucraineni pe teritoriul francez. Președintele francez a vorbit din nou și despre o posibilă trimitere de instructori europeni pe teritoriul ucrainean, la cererea Kievului, fără însă a oferi un răspuns ferm.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro