Acest desert – griș cu lapte și ciocolată – este extrem de ușor de preparat, este pe gustul copiilor, dar și al celor mari.

Este foarte sănătos și foarte gustos. Grișul cu lapte poate aduce în prezent, pentru cei mari, gustul dulce al copilăriei. Nu ratați ocazia să gustați unul dintre cele mai gustoase deserturi tradiționale românești adorate de românii de pretutindeni de toate vârstele, mai ales că modul de preparare este foarte simplu și la îndemâna oricui.

Ingredientele de care aveți nevoie pentru a prepara grișul cu lapte și ciocolată sunt următoarele:

1. 500 de ml de lapte
2. 5 linguri de griș
3. 50 de grame de ciocolată ( puteți folosi orice tip de ciocolată vă place – neagră, albă sau cu lapte)
4. o linguriță de esență de vanilie
5. un praf de sare

Modul de preparare este următorul:

a. Împarte în două părți laptele. Ține 100 de ml deoparte, iar restul de 400 de ml pune-l la fiert cu un praf de sare.
b. În laptele pe care l-ai pus deoparte adaugă, pe rând, grișul, zahărul, apoi pune esența de vanilie.
c. În momentul când lapetele clocotește, este momentul să adaugi restul de lapte pe care l-ai amestecat anterior cu grișul, zahărul și esența de vanilie și amestecă fără oprire până în momentul în care laptele începe să firbă, iar grișul cu laptele începe să aibă o consistență mai îngroșată și se umflă.
d. Ia grișul de pe foc și toarnă-l în 4 boluri, dar este foarte important să nu-l umpleți de prima dată. Pentru moment, umpleți-l pe jumătate, după care adăugați câteva cubulețe de ciocolată. Acum este momentul să adăugați și restul de griș cu lapte până când bolurile devin pline.
e. Este necesar să lași grișul cu lapte și cu ciocolată să se răcească pentru cel puțin 30 de minute, după care îl puteți servi.
e. Puteți adăga ciocolată topită pe suprafața grișului cu lapte, după care îl puteți consuma.

Poftă bună!