Reclamă
Reclamă

Vacanțele pasagerilor din întrega Europă ar putea fi distruse datorită grevelor din cadrul companiilor aeriene din ultima vreme.

Compania Ryanair urmează să se confrunte cu greve ale piloților în luna septembrie în dătile de 21, 23, 25, 27 și 29. Alte zile în care traficul aerian a întâmpinat probleme din această cauză au fost 18 și 19 septembrie. Călătorii sunt sfătuiți să fie la curent cu statusul zborurilor, urmărind site-ul oficial al liniei aeriene.

Care sunt motivele acestor greve?

BALPA(British Airline Pilots Association) a declarat că piloții au multe motive pentru care să fie nemulțumiți și să recurgă la astfel de manifestări. Printre acestea se enumeră: pensii, concediile maternale, structura neconsistentă și incorectă a plăților, lipsa asigurării în cazul pierderii licenței de zbor și comunicarea dintre asociație și linia aeriană care lasă de dorit.

Reclamă

Ei au mai afirmat că nu reușesc să facă nici un progres în negocierile cu Ryanair, în special pentru că linia aeriană nu înțelege demersul acțiunilor piloților și nu este deschisă la negocieri. Alte surse au făcut anunțul că încă nu s-a găsit nici o soluție pentru aceste nemulțumiri ale piloților și că deși nici un pilot nu își dorește să creeze incoveniențe pasagerilor, aceste acțiuni sunt necesare.

Ca răspuns la aceste afirmații, Ryanair a declarat că vor încerca să rămână deschiși negocierilor cu piloții, iar eventualele anulări de zboruri vor fi evitate pe cât posibil. Cu toate acestea, ei nu își asumă costurile zborurilor acestor anulări, deoarece politica lor nu acoperă zborurile amânate pe motive de grevă sau cauzate de starea nefavorabilă a vremii.

Compania a mai ținut să mulțumească public tuturor piloților care au acceptat să își continue activitatea și nu sunt alături de BALPA în actiunile lor de grevă. De asemenea, ei au mai adăugat că uniunea piloțior ar trebui să îi susțină pe piloți să își păstreze locurile de muncă și să fie consistenți in carierele lor, nu să îi încurajeze în astfel de acțiuni de revoltă.

 

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro