Greva de la STB continuă și vineri, 21 ianuarie 2022. La fel ca și ieri, niciun autobuz, tramvai sau troleibuz nu a ieșit pe traseu. 

Instanțele de judecată au decis că greva șoferilor este ilegală și că ar trebui să își reia munca. Angajații nici nu vor să audă așa ceva și continuă greva. Prin urmare, lipsa mijloaclor de transport în comun va rezulta un trafic infernal pe străzile Capitalei.

Șoferii angajați la STB sunt nemulțumiți de condițiile grele de muncă și de mijloacele de transport le care le au în grijă. Angajații cer demisia directorului STB, Adrian Criț.

„Noi ne cerem mii de scuze la publicul călător al Capitalei”, a fost mesajul unui angajat STB pentru Antena 3.

Reprezentanții STB nu știu dacă mașinile vor ieși astăzi pe traseu.

„Nu a ieșit nicio mașină până la ora 6 dimineața. Nu știm la ce oră ar putea ieși sau dacă vor ieși mașinile pe traseu”, au declarat reprezentanții STB pentru HotNews.

Social Media

STB a anunțat greva pentru vineri

Societatea de Transport București a anunțat joi seară, în cadrul unui comunicat de presă, că transportul în comun nu va funcționa nici vineri, fiindcă angajații încă sunt în grevă.

Ca urmare a hotărârii Tribunalului București prin care instanța de judecată dispune suspendarea grevei declanșate la Societatea de Transport București STB SA și reluarea de îndată a activității, angajații societății au obligația de a respecta decizia instanței și de a ieși în traseu conform itinerariului și foii de parcurs. Din verificările efectuate, s-a constatat că personalul implicat în această grevă ilegală care a imobilizat astăzi Capitala, refuză să-și reia activitatea.

Există posibilitatea ca această grevă să continue și mâine. Liderii sindicali punând presiune pe salariații STB SA pentru a nu-și îndeplini sarcinile de lucru. Desconsiderarea nevoilor bucureștenilor din zona metropolitană și ignorarea cu bună știința a unei decizii judecătorești poate atrage răspunderea penală pentru personalul implicat în această acțiune. STB face apel la simțul de responsabilitate al angajaților săi și le solicită să reia imediat activitatea de transport public. Îi asigurăm pe bucureșteni că vom lua toate măsurile legale posibile pentru revenirea la normalitate.”, a transmis Societatea de Transport București.