Te bucuri de împlinirea supremă de a deveni mama, însă treuie să știi că te așteaptă și momente delicate. Corpul tău se adaptează unei noi schimbări, iar prioritar acum este mică viață care se dezvoltă înăuntrul tău.
Printre momentele mai puțîn plăcute din sarcina te vei confruntă și cu grețurile. Fie matinale, fie te vor ”vizita” în cele mai nepotrivite momente ale zile, acestea fac parte din starea de a fi însărcinată.
Înainte să încerci să cauți cu disperare remedii sau sau să îți umbresti starea de spirit concentrează-te la alte aspecte. În primul rând este esențial să înțelegi d eunde provin pentru a le acceptă.
Starea de greață se datorează în principiu numeroaselor schimbări hormonale care au loc în corpul tău. ”Avalanșă” de modificări este astfel acceptată cu greu de organismul tău.
Există însă și numeroase alte supoziții, cum ar fi aceea că în prima faza corpul uman respige ”celulă” străînă, greață este un fel de autoparare.
Dacă ești printre mamele care vor avea grețuri și implicit vărsături doar în primele luni de sarcina te poți consideră norocoasă. Peste 40% dintre femei au aceste stări până în ultima zi de gestație, respectiv până în ziua în care nasc. Dificil, nu-i așa?
În cazul în care micuțul tău vine la pachet cu aceste neplăceri zilnice, înarmează-te cu răbdare și încearcă diferite remedii. La unele femei pot funcționa, iar la altele nu.
Ceaiul de ghimbir – Încearcă să consumi ceaiul atât dimineață cât și seară. Dacă nu ești o adeptă a acestor ritualuri, fă un efort și cel mai probabil va funcționa perfect! Ghimbirul are capacitatea de a ”lupta” cu acidul gastric.
Bananele – Bogate în potasiu, bananele sunt considerate asemenea înghețatei un adevărat pansament gastric. Înghețată și emulsiile îți vor da un ”refresh”.