Reclamă
Reclamă

Greta Thunberg, cunoscuta activistă pentru mediu, a fost reţinută de forțele de ordine din Olanda în timpul unei manifestații de amploare împotriva subvențiilor pentru combustibilii fosili, care a avut loc sâmbătă, la Haga. Evenimentul, ce urmărea să atragă atenția asupra impactului nociv al combustibililor fosili asupra climei, a devenit rapid centrul atenției internaționale odată cu intervneția poliției.

Thunberg, alături de un grup de protestatari, a încercat să blocheze accesul pe autostrada A12, una dintre arterele principale ce leagă orașul de restul țării. Ca urmare, poliția locală a intervenit, urcând-o pe Thunberg și pe ceilalți participanți într-un autobuz pentru a fi reținuți temporar.

Prezența marelui număr de ofițeri de poliție, unii dintre aceștia chiar călare, a fost răspunsul autorităților la efortul manifestanților de a opri traficul. Evenimentul a subliniat delicatețea situației și tensiunile existente între dreptul la protest și menținerea ordinii publice.

Aceasta nu este prima dată când Thunberg se implică direct în manifestații ce vizează acțiuni împotriva schimbărilor climatice. În martie, aceasta a făcut parte dintr-un grup de activiști care a blocat intrarea principală a parlamentului suedez, criticând guvernul pentru gestionarea ineficientă a crizei climatice.

Reclamă

Asemenea acțiuni reflectă confruntarea globală dintre activiștii pentru mediu și autorități, în contextul în care cererile pentru acțiuni concrete și imediate în combaterea schimbărilor climatice devin tot mai insistente.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro