Adolescenta spune că s-a simțit foarte rău după întoarcerea din Europa centrală.

A avut o stare generală destul de proastă. S-a simțit foarte obosită, a avut frisoane, dureri de gât. Tatăl ei s-a simțit cu mult mai rău, simptomatologia acestuia a fost similară cu a Gretei, însă intensitatea a fost mult mai mare.

Greta Thunberg se adresează în mod special tinerilor, cerându-le să se responsabilizeze. Le recomandă să ia toate măsurile necesare pentru a se pune la adăpost de toate pericolele. În vremea pandemiei pledează pentru statul în casă.

Tânăra activistă a luat în calcul posibilitatea infectării cu COVID-19, atunci când a văzut starea tatălui său. Se teme de faptul că este ușor de împrăștiat. Pericolul este mai mare atunci când oamenii nu au habar că sunt infectați. De asemnea susține că pandemia și încălzirea globală sunt la fel de nocive, nu trebuie comparate.

Greta Thunberg este cunoscută la nivel internațional pentru lupta dusă pentru protecția mediului. S-a născut cu sindromul asperger, o afecțiune din sfera autismului. Aceasta spunea la începutul aparițiilor sale că a intrat în depresie când a aflat de schimbările climatice. Cu timpul s-a schimbat foarte mult în bine. A reușit să ajungă aproape de cele mai importante personalități ale globului. Filmarea în care Greta își exprimă nemulțumirea când s-a întâlnit cu Trump a devenit virală.

Singurul președinte important care a tratat cu seriozitate demersul acesteia a fost Vladimir Putin. Acesta recurgând la argumente logice pentru a-i explica situația pe larg, cu privire la raportul economie-protecția naturii.

În lupta cu acest virus autoritățile Suediei nu pun foarte mult accent pe testare. Persoanele abilitate aleg să testeze doar pe cei cu simptomatologie evidentă.