Reclamă
Reclamă

Greta Thunberg a devenit cunoscută lumii prin activitatea ei de activistă împotriva încălzirii globale și a schimbărilor climatice care amenintă planeta noastră. Ea s-a făcut remarcată după ce a reușit să organizeze prima grevă școlară pentru climă. Prin discursurile sale, ea a reușit să se facă auzită în rândul tinerilor din toată lumea și să aducă în atenția șefilor de stat problemele climatice cu care Pământul se confruntă în ultimii ani.

Recent, adolescenta în vârstă de doar 16 ani a fost criticată destul de dur, după ce a rămas blocată în cadrul unei conferințe. Întrebată care este mesajul său, fata a ezitat să răspundă și a rugat ca altcineva să vorbească în locul ei.

După acest eveniment, mulți au crezut că Greta nu se poate exprima fără să aibă un discurs scris în față, ceea ce este mai mult decât răutăcios, având în vedere boala pe care o are și vârsta atât de fragetă la care s-a expus publicului lumii.

Un lucru mai puțin cunoscut despre ea este faptul că Greta Thunberg suferă de o formă de atusim numită Sindromul Aspengers. Această boală o face să aibă dificultăți în interacțiuniile sociale și în comunicare, fapt ce face mult mai dificil pentru ea să se exprime liber în fața unui public.

Reclamă

Vorbind despre boala sa, Greta a declarat: „Am Aspengers, iar asta înseamnă că uneori sunt puțin mai diferită decât restul. Și – luând în considerare circumstanțele date- să fii diferit este o super-putere.”

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro