Reclamă
Reclamă

Ideea de somn a frevenit pe buzele multora. Cărți precum „Revoluția somnului”, a lui Arianna Huffington, au stârnit interesul în ceea ce privește somnul adecvat pentru sănătatea generală. La urma urmei, numeroase studii arată că privarea de somn poate avea efecte cognitive negative și poate afecta funcția motorie.

Dacă nu vă mai amintiți ultima dată când v-ați înlocuit perna, probabil că va fi momentul. Aceste tetiere pufoase se descompun mai repede decât credem, iar Fundația Națională pentru Somn recomandă achiziționarea de noi perne la fiecare doi ani. Dacă nu sunteți sigur, încercați să pliați perna la jumătate. Dacă nu își reface imediat forma, cel mai bine este să o înlocuiți. Pernele pot fi pline de acarieni și piele moartă, ceea ce poate declanșa alergii, așa că cel mai bine este să o reînnoiți des.

Dacă lucrați febril la laptop chiar înainte de culcare, nu așteptați rezultate grozave de somn. Puneți deoparte totul chiar și 5 minute pentru a face exerciții de respirație profundă, întindere ușoară, citire sau ascultare de muzică calmantă înainte de a vă culca. Apoi, când vă veți culca, corpul vostru va fi gata pentru somn.

Când mănânci mult zahăr sau calorii chiar înainte de culcare, zahărul din sânge urcă și apoi scade rapid în timp ce dormi, ceea ce te-ar putea trezi în miezul nopții. De asemenea, cofeina din ciocolată vă poate menține treaz noaptea. De exemplu, o bară de ciocolată Hershey de 1,5 conține 9 miligrame de cofeină, care este de aproximativ trei ori mai mare decât o ceașcă de cafea decofeinizată. Ciocolata conține, de asemenea, teobromină, un compus care poate crește ritmul cardiac și vă poate ține treji.

Reclamă

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro