Banana este unul dintre fructele sățioase ușor disponibile care te poate menține sănătos și plin de energie. Cu toate acestea, bananele sunt foarte greu de păstrat proaspete. Culoarea de galben-aprins devine maro la scurt timp, ceea ce ne-ar putea face să credem că sunt stricate.
Cu ajutorul unor sfaturi simple prezentate în articolul de față, puteți împiedica bananele să devină maronii și vă puteți bucura de ele proaspete pentru mai mult timp.
Cel mai simplu mod de a prelungi durata de valabilitate a bananelor este să cumperi cele mai verzi banane pe care le poți găsi în rafturile magazinelor. Sunt culese cât sunt încă verzi, apoi se coc încet în timp pentru a ajunge la acel galben strălucitor pe care îl iubim cu toții.
Scoate bananele din punga de plastic imediat ce ajungi acasă de la cumpărături. Bananele acoperite în pungi s-ar putea coace mai repede. În schimb, bananele expuse la temperatura camerei se coc mai lent și uniform. Asigurați-vă că nu sunt expuse la căldură directă sau la lumina soarelui. Așezați-le departe de aragaz, fereastră și orice altă sursă de căldură. Păstrați-le într-un loc bine aerisit, răcoros și întunecat.
Păstrați mănunchiul de banane așa cum este el, până în momentul consumului. În caz contrar, dacă le separi se vor strica mai repede.
Așezați bananele departe de alte fructe coapte. Acest lucru poate ajuta la întârzierea procesului de coacere și înnegrire. Fructele coapte produc etilenă, iar fructele necoapte se coc mai repede atunci când sunt expuse la etilenă. Etilena accelerează maturarea fructelor. Acest lucru este valabil și pentru banane.
Dacă nu aveți de gând să consumați banane coapte imediat, puneți-le într-o pungă de plastic, sigilați-o și păstrați-le la frigider. Cojile se pot închide la culoare, dar pulpa nu va fi afectată. Scoateți-le din frigider cu câteva ore înainte de consum, lăsați-le să revină la temperatura camerei și apoi mâncați-le. Puteți păstra bananele coapte în frigider pentru cel puțin o săptămână.