Greșeala banală pe care o fac toti soferii te poate lasa fara permis timp de un an. Noul Cod Rutier vine cu pedepse drastice pentru cei care nu respecta respecta legislatia in vigoare. Astfel, acum a aparut o modificare, trecuta neobservata, care ii poate lasa pe soferi fara permisul auto. Iar asta doar pentru o greșeala pe care mulți o considera banală.

Reclamă

Ce modificări noi aduce Noul Cod Rutier?

O prima modificare ii vizeaza pe cei care nu depasesc regulamentar in trafic. Daca in vechiul cod rutier acest lucru se penaliza cu suspendarea permisului de conducere pentru o luna, acum lucrurile se schimba! Cei care incalca aceasta regula, vor fi nevoiti sa renunte la masina pentru o perioada de 90 de zile. Noul cod rutier prevede pedepse mai aspre pentru nerespectarea regulilor rutiere.

„Constituie contraventie si se sanctioneaza cu -amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier, ori tramvai urmatoarele fapte: f) nerespectarea regulilor privind depasirea”, este notat in proiectul de lege.

Reclamă

Lovitura este una si mai mare pentru urmatorii conducatori auto. Până acum, cei care erau prinsi la volan in stare de ebrietate, ramaneau pietoni pentru 90 de zile. Odata cu schimbarea legislatiei, in noul Cod Rutier pedeapsa este una mult mai dura. Daca esti prins in timp ce conduci masina cu alcool in sange, vei rămâne fara permis de conducere timp de un an. Pe langa asta, te poti alege si cu un dosar penal.

„Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 1 an de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a faptei de a conduce sub influenta bauturilor alcoolice, daca fapta nu constituie, potrivit legii, infractiune”, este legea.