Reclamă

Gregorian Bivolaru, controversatul fondator al școlii de yoga „Mișcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut” (MISA), a obținut o nouă victorie în fața justiției. Tribunalul Sibiu a decis că statul român trebuie să-i plătească suma de 50.000 de euro. Banii ar trebui să fie directionați spre renumitul fost Guru cu titlu de daune morale.  Acestea ar fi acordate într-un proces în care Bivolaru a invocat nerespectarea unui termen rezonabil de desfășurare a procedurii judiciare penale în care a fost implicat.

Bivolaru, în atenția autorităților în continuare

Cu alte cuvinte, Bivolaru ar urma să fie despăgubit pentru că procesul în care a fost implicat a durat prea mult. „Nejustificat de mult timp”, au susținut avocații acestuia la tribunal. Procedura de anchetare și ulterior cea a desfășurării proceselor a durat peste 17 ani. Conform datelor publice, toți inculpații din dosar au fost achitați în 2021.

În urma acestei situații, Bivolaru a intentat un proces împotriva statului român. Tot atunci a cerut despăgubiri morale pentru nerespectarea unui termen rezonabil de desfășurare a procedurii judiciare.

Tribunalul Sibiu a emis o sentință în favoarea lui Bivolaru, obligând statul român, prin Ministerul Finanțelor, să-i plătească suma de 50.000 de euro.

Este important de menționat că această sentință nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile.

Gregorian Bivolaru a fost anterior condamnat la șase ani de închisoare pentru relații sexuale cu un minor. Cu toate acestea, el a fost eliberat condiționat în septembrie 2017. Asta după ce instanța a considerat că nu reprezintă un pericol pentru ordinea publică.

Decizia de eliberare condiționată a fost criticată de opinia publică la vremea respectivă.După eliberarea sa, Bivolaru s-a menținut în afara spațiului public, fără să aibă apariții mediatice.

Personajul controversat a fost azilant politic în Suedia și a locuit și în Franța, unde a fost arestat și ulterior extrădat în România.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro