Femeia de 26 de ani, căreia i-a murit bebelușul în pântece, a făcut primele dezvăluiri cutremurătoare. 

Reamintim de tragicul eveniment care a fost anunțat pe 21 septembrie la Maternitatea din Buftea. O femeie însărcinată în 39 de săptămâni, s-a prezentat la Camera de Gardă la 8 dimineața, în urmă cu câteva luni. Deși era o urgență clară, femeia a fost lăsată să aștepte până când copilul i-a murit în pântece. 

Femeia a povestit că i s-a făcut cezariană după 20 de ore de așteptare, deși a fost internată la urgență. Reprezentanții unității sanitare nu au dat nicio reacție, însă au spus că are loc o anchetă internă. 

Andrada: Copilul a dat semne că nu e bine

Andrada, tânăra de 26 de ani care urma să devină mămică, acuză medicii de la Spitalul Buftea că nu i-au făcut operația la timp și au lăsat-o să aștepte ore în șir într-o rezervă a unității sanitare.  

„Copilul a dat semene că nu e bine, de asta am și venit cu o zi înainte la camera de gardă, a dat semne, dar nu a fost scoasă. Revolta mea este ca mi-a murit copilul și mi l-am dorit foarte mult și că nu a avut șansa să fie cu mama ei” a povestit la Antena 3 mămica.  

Andrada spune că medicii i-au spus că fătul mort poate rezista în burtă până la trei săptămâni, și că „poate așa a vrut Dumnezeu”. Fiindcă medicii nu i-au dat un răspuns clar, părinții au decis să depună o plângere la poliție. Tatăl copilului a mai trecut printr-o asemenea tragedie, în urmă cu mai mulți ani. 

CITEȘTE ȘI: Acuzații de malpraxis la Spitalul Buftea: Gravidă lăsată să aștepte ore în șir. Copilul i-a murit în pântece

Tatăl fătului: Sper să se facă dreptate

„E a doua oară când pățesc așa ceva și nici atunci nu am avut o explicație și nici acum. O nepăsare, o neglijență, o lipsă totală de neprofesionalism.  Lipsa de empatie nu are ce căuta în această meserie.  Sper ca cei vinovați să plătească, să se facă dreptate. Cine a greșit să plătească” a spus și tatăl, Soroceanu Bogdan.  

Reprezentanții Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Buftea au spus că a fost demarată o anchetă internă. Deși au trecut mai bine de trei luni de la aceste cercetări, aceștia nu au ajuns la o concluzie. 

Gravida căreia i-a murit fătul la Spitalul Buftea, dezvăluiri șocante: Mi-au spus că așa a vrut Dumnezeu

Ce pedeapsă ar putea primi cei găsiți vinovați

Reprezentanţii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Buftea au transmis că a fost demarată o ancheată internă însă deşi au trecut aproximativ 3 luni de la aceste cercetări, nu au încă o conlcuzie. 

Avocatul Adrian Cuculis spune că trebuie să se hotărască dacă decizia medicilor de a amâna încă o zi nașterea, deși fătul era în viață, a fost corectă. Dacă se va dovedi că nu a fost corectă, vor fi acuzați de ucidere din culpă. 

Pentru această faptă, medicii ar putea fi condamnați la o pedeapsă cuprinsă între 2 și 7 ani de închisoare și interzicerea dreptului de a mai profesa.  

Pe lângă ancheta penală, sunt în curs cercetări şi la Direcţia de Sănătatea Publică şi se aşteaptă şi raportul necropsiei de la Institutul de Medicină Legală.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.