O grădiniţă din Vaslui a fost amendată cu suma de 10.000 de lei în urma unui incident în care doi copii de trei ani au reușit să părăsească incinta unității educaționale fără a fi observați de către personalul didactic. Minorii au fost găsiți ulterior de o femeie care circula pe stradă, aceasta alertând autoritățile prin apel la 112.

Conform declarațiilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, evenimentul a avut loc pe data de 11 aprilie. După ce au fost găsiți, copiii au fost încredințați înapoi grădiniței, nefiind implicați în niciun fel de incident nefavorabil în timpul în care s-au aflat pe stradă.

Femeia care i-a descoperit pe minori pe trotuarul străzii Traian din municipiul Vaslui a fost cea care a alertat poliția. Echipajul de poliție sosit la fața locului a reușit să identifice rapid copiii și grădinița de la care plecaseră, aplicând unității de învățământ preșcolar o amendă în cuantum de 10.000 de lei pentru abateri de la normele de securitate.

Incidentul a determinat Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui să înceapă o serie de verificări pentru a stabili cum au putut copiii să părăsească grădinița fără supraveghere, urmând să stabilească și sancțiunile pentru cei considerați responsabili de producerea acestui incident.

Instituția de învățământ a fost sancționată conform H.G. 301 din 2012, care aprobă normele metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, conform declarațiilor IPJ Vaslui.