Reclamă
Reclamă

Un oraș suedez încearcă să atragă mai mulți locuitori prin vânzarea de terenuri cu prețuri de doar 1 coroană (aproximativ 0,08 euro) pe metru pătrat, relatează Euronews.

Noua campanie face parte dintr-un proiect menit să ajute Göten, un orășel cu aproximativ 5.000 de locuitori, să atragă noi rezidenți și să compenseze îmbătrânirea populației și scăderea ratei natalității.

„Absolut oricine este binevenit să cumpere una dintre parcele”, a declarat primarul Johan Månsson. „Nu există reguli sau cerințe cu privire la cine are voie să cumpere. Ar fi absolut fantastic dacă am putea convinge oameni din străinătate să cumpere terenuri aici”, a adăugat el.

Reclamă

Deși primarul nu a specificat dacă este necesară rezidența sau cetățenia suedeză, se pare că doar persoanele care trăiesc legal în Suedia ar putea fi eligibile.

Este necesar un angajament de utilizare a terenului. Cumpărătorii trebuie să înceapă să construiască pe terenul lor în termen de doi ani. În caz contrar, terenul este restituit primăriei.

„Costă mulți bani să construiești o casă, iar prețul terenului nu este totul, dar este o parte importantă din asta”, a declarat primarul pentru The Local.

Göten este o destinație populară pentru turiștii din Suedia și nu numai. Orașul este cunoscut pentru atracții precum biserica romanică Husaby Kyrka, reperul istoric Martorpsfallet cu cascada sa și zona sălbatică Österplana Hed och Vall. Aceste situri oferă un amestec de experiențe istorice, naturale și culturale.

Campania de vânzare a terenurilor a început luna trecută, și până acum trei terenuri au fost deja vândute, iar mai mulți oameni s-au arătat interesați.

Göten nu este singurul oraș suedez care oferă terenuri la preț redus. La sud, municipalitatea Hylte a lansat o campanie similară la începutul acestui an, vânzând 54 de terenuri la același preț.

Campania de la Göten se va desfășura pe parcursul anilor 2024 și 2025.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro