Google a fost ținta mai multor plângeri de la Hollywood. S-au creat presiuni față de compania americană să nu mai promoveze filmele piratate. Astfel, Google, a fost nevoită să ia decizii fără precedent. A oprit în mod tranșant promovarea sub orice formă a site-urilor care oferă la liber filme piratate.

În căutarea pe google a diverselor informații, rezultatele oferă în partea de sus o suită de imagini. Acest tip de rezultat este obținut când căutăm filme, cărți, diverse produse. Acolo ar putea fi găsite și reclame. Presiunile de la Hollywood au vizat acest tip de rezultat.

Se întâmpla în trecutul apropiat ca în suita de imagini să fie promovate și stite-urile de piratare. Acest fapt era ca o reclamă pentru o entitate care încalcă politicile drepturilor de autor. Compania americană nu a oferit nicio explicație, cu toate acestea se pare că a luat niște măsuri pentru trecerea în ,,neființă” a unor site-uri precum YTS.

Google și măsurile anti-piratare

Măsurile luate de Google nu sunt drastice până la excluderea totală a unor astfel de site-uri. Cu toate acestea, au fost luate măsuri drastice. Noua politică Google pare să afecteze foarte mult toți creatorii săi de conținut. Cere multe date legate de originalitatea conținutului de pe site-urile găzduite. Oricum, se pare că fusese vizată de mult timp compania americană.

Se pare că tensiunile dintre Google și Hollywood sunt vechi. Au existat multe plângeri și presiuni manifestate de gigantul cinematografiei. Lipsa de răspuns din partea Google a crescut și mai mult frustrarea cu privire la acest fapt. Modul în care ofereau utilizatorilor accesul la site-urile care piratează filme, era foarte firesc. Se crea impresia că sunt site-uri în deplină legalitate. Un utilizator avea toate motivele să creadă că sunt surse legale de unde poți obține ce vrei gratuit.

Google continuă să păstreze acest tip site-uri, pentru a se păstra libertatea de exprimare. Astfel, se menține nivelul firesc de democrație în mediul cibernetic. Acestea vor apărea în căutări doar dacă sunt căutate în mod explicit.