Google avertizează utilizatorii Gmail. În timpul sărbătorilor, mulți dintre noi sunt cuprinși de entuziasm. Nu avem timp sau energie pentru a fi în gardă împotriva escrocheriilor sezoniere. Cu toate acestea, acesta este momentul ideal pentru infractorii cibernetici să vă întindă capcane. Și ei sunt nerăbdători de sărbători, dar din motive foarte diferite…

Din cauza unui val de e-mailuri frauduloase care vizează utilizatorii Gmail în perioada premergătoare Crăciunului și Anului Nou, Google lansează un avertisment urgent!

Sezonul de sărbători: Google reacționează la boom-ul escrocheriilor prin e-mail

Într-un articol de pe blog.google publicat pe 22 noiembrie, Google explică faptul că echipa sa de securitate cibernetică face tot ce îi stă în putință pentru a proteja utilizatorii Gmail de numeroase amenințări legate de phishing, malware, spam, etc.

Compania susține că, pe baza a aproape 15 miliarde de mesaje spam pe zi, blochează peste 99,9%. Gigantul internetului a mai spus că numai în ultimele două săptămâni a reușit să blocheze peste 231 de miliarde de e-mailuri spam și phishing, cu 10% mai mult decât de obicei.

Google avertizează utilizatorii Gmail

Sursa: Social media

În ciuda tuturor acestor eforturi, escrocii continuă să găsească modalități de a ocoli mecanismele de apărare ale Google.

De aceea, gigantul tehnologic spune că este esențial să fiți vigilenți! Trebuie făcut acest lucru mai ales spre sfârșitul anului, deoarece atunci escrocii își intensifică atacurile. În acest sens, Google a prezentat cele mai frecvente metode de înșelăciune de care utilizatorii Gmail ar trebui să fie conștienți.

De ce tipuri de escrocherii prin e-mail ar trebui să mă feresc în perioada sărbătorilor?

Pentru escroci, sezonul sărbătorilor este momentul perfect pentru a acționa asupra unui public care se distrează și se bucură de sărbători. Dar, dacă sunteți conștienți de unele escrocherii comune, puteți rămâne în siguranță în timpul sărbătorilor. Nelson Bradley, Manager, Trust and Security Google Workspace, a prezentat diferitele metode de înșelăciune care sunt cele mai frecvente în perioada sărbătorilor.

Carduri cadou și concursuri: escrocii se dau drept o persoană cunoscută de către victimă pentru a o convinge să cumpere un card cadou, să participe la un concurs sau să ofere un premiu gratuit. În încercarea de a le fura informațiile despre cardul de credit.

Organizații de caritate: Această tehnică de phishing este cel mai des întâlnită în perioada sărbătorilor. Escrocii se dau drept organizații de caritate. Îi încurajează pe oameni să facă donații pentru cei aflați în nevoie.

Țintirea demografică: escrocii încearcă să folosească informații specifice despre viața sau identitatea dumneavoastră. Fac acest lucru pentru a vă determina să răspundeți la un apel la acțiune.

Reînnoirea abonamentului: escrocii se dau, de obicei, drept companii antivirus. Încearcă să îi convingă pe oameni să își reînnoiască abonamentul promițând o securitate maximă.

Escrocherii cu criptomonede: escrocii încearcă să stoarcă bani de la victimele lor folosind un portofel de criptomonede pentru a primi plăți. De obicei, fac acest lucru prin intermediul unei amenințări.

Deși Gmail vă poate avertiza sau algoritmul Google poate face tot ce este necesar pentru a bloca aceste e-mailuri false, ar trebui să vă puteți proteja împotriva acestor mesaje nedorite.