Reclamă
Reclamă

Prim-ministra guvernului Italiei, Giorgia Meloni, a criticat interdicția europeană pe vânzarea de noi mașini cu combustibili fosili, care urmează să înceapă din 2035, afirmând că „nu are niciun sens” și că Italia va lucra pentru a o „corecta”. Declarațiile au fost făcute într-un discurs în fața parlamentului italian, înainte de summit-ul liderilor europeni.

„Reducerea emisiilor poluante este ceva ce vrem să realizăm, însă vrem să o facem cu sens”, a declarat Meloni. Ea a subliniat că „obiectivele verzi au fost urmărite chiar și cu prețul sacrificării unor sectoare întregi de producție și industriale, precum industria auto”, adăugând că măsura „va condamna Europa la noi dependențe strategice, precum cea de vehiculele electrice din China”.

În continuare, Meloni a caracterizat altfel de opinii drept „o nebunie ideologică” și a afirmat că „noi vom face pași pentru a o corecta. Reducerea poluării nu trebuie să se facă cu prețul sustenabilității sociale și economice, ci prin apărarea și promovarea producției europene și apărarea a zeci de mii de locuri de muncă”.

Reclamă

Prim-ministra italiană a mai spus că „nimeni nu a negat vreodată că vehiculele electrice sunt parte din soluția pentru a decarboniza transportul, dar vrem să protejăm natura cu oameni în ea. În ultimii ani, opusul s-a întâmplat, iar activitățile umane au fost prea des considerate dăunătoare naturii”.

Declarațiile lui Meloni vin în contextul în care europenii pregătesc măsuri stricte privind reducerea emisiilor de carbon, măsuri care au stârnit dezbateri aprinse în diverse state membre ale Uniunii Europene.

Italia va continua să negocieze pentru a modifica această interdicție, pledând pentru o abordare care să echilibreze protecția mediului și dezvoltarea economică.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro