Rwanda se bucură de un nou lăcaș de cult datorită lui Gigi Becali. Acesta a construit o biserică și nu va fi prezent la sfințire datorită unor motive foarte serioase. 

Gigi Becali a construit o biserică în Rwamagana, o localitate din Rwanda. Locul ales de patronul FCSB are o istorie importantă. Aici a avut loc un conflict etnic timp de 100 de zile în primăvara anului 1944. În jur de 1000 de oameni au fost uciși în acel moment.

S-au investit 800.000 de euro pentru înființarea lăcașului de cult. Gigi Becali și-a dorit ajutarea săracilor, dar și a persoanelor bolnave, însă, nu va merge la sfințire. Motivul este unul destul de serios. Pentru acea zonă este nevoie de mai multe vaccinuri și protocoale ce trebuie să fie urmate și respectate.

„Aș fi vrut să văd cum se sfințește biserica și cum sunt creștinați oamenii, cum sunt aduși pe calea cea dreaptă. Sunt însă vaccinuri, reguli sanitare care durează mult. Sunt anevoiaose și mă opresc aici. Voi fi însă acolo cu gândul și rugăciunea.”, a spus Gigi Becali pentru Click.ro.

Social media

Patronul de la FCSB a cerut ca un preot să-i țină locul. În vârstă de 30 de ani, Părintele arhimandrit Nectarie, misionarul român s-a ocupat și cu supervizarea construcției.

Patriarhul Theodoros al Africii alături de alți duhovnici vor ține slujba de sfințire. Înainte de aceasta, 40 de persoane vor trece la ortodoxism prin botez.

„Am văzut suferinţa şi nevoile oamenilor. În mai 2021 am fost în audienţă la domnul Gigi Becali la palat şi i-am povestit că vreau să ridic o mare biserică şi să construim case pentru ajutorarea săracilor, să plătim operaţii pentru bolnavi.

Mi-a promis tot sprijinul şi cu banii lui am ridicat întâi biserica din Rwamagana. Practic suntem pionieri aici, lumânările, vinul de împărtăşanie, icoanele, totul aducem din România de două ori pe an”, a spus preotul.