În ultima vreme tot mai mulți foști jucători FCSB le recomandă fotbaliștilor care vor să încheie un contract cu echipa roș-albaștrilor să se gândească de mai multe ori la acest lucru. Printre ei se numără și Florin Gardoș, fost jucător FCSB, de pe urma căruia Gigi Becali a luat 6.8 milioane de euro.

Fostul fundaș al naționalei consideră că toți jucătorii care s-au întors la FCSB au avut cam aceeași situație, cu excepția lui Tătărușanu.

Reclamă

„Cam toţi cei care s-au reîntors la FCSB au cam avut aceeaşi soartă. Nu ştiu neapărat dacă e vina lui. Din toată generaţia noastră, cred că singurul care chiar a jucat şi a fost bine a fost Tătăruşanu. Acum, hai să zicem că a ajuns la o vârstă, la o echipă totuşi bună (n.r. – Lyon)”, a declarat Florin Gardoş pentru Telekom Sport.

Acesta consideră că o carieră la echipa roș-albastră este periclitată dacă lui Becali i se pune pata pe jucător.

„Mă gândesc şi la jucătorii în genul lui Florentin Matei, Stoian, care au venit şi au jucat două meciuri şi a zis patronul: gata, nu îi mai vreau în echipă! Eu cred că îţi asumi un mare risc să mergi spre sfârşit de carieră sau în a doua parte a carierei acolo, pentru că se promovează foarte mult jucătorii tineri şi depinzi de cum vede patronul lucrurile şi, dacă i se pune pata cum a fost în cazul unor jucători, rişti totul. Chiar am văzut că s-a accidentat Stoian destul de grav. Poate să fie şi asta o consecinţă, nu a jucat un an de zile… Mă aşteptam.  În momentul în care mergi acolo îţi asumi şi acest lucru. Trebuie să te gândeşti şi la treaba asta. Nu se va schimba niciodată, asta e clar. Trebuie să mergi cu acest gând, că trebuie să ignori ce se întâmplă, tot ce zice patronul, tot ce zice presa”, a mai spus fostul fotbalist al lui FCSB.

Florin Gardoș a fost transferat în 2010 de FCSB și vândut către Southampton în 2014, dar din păcate a suferit o accidentare gravă în Anglia și a revenit în Liga 1, la Croiova.  În prezent Gardoș este împrumutat echipei Politehnica Iași pentru jumătate de sezon.