Gigi Becali face din nou un gest care uimește întreaga opinie publică. Latifundiarul din Pipera acordă un împrumut substanțial giurgiuvenilor de la Astra. Scopul acestui demers este de a ajuta echipa să se mențînă în Liga 1. Gigi își va primi însă înapoi împrumutul printr-o altă metodă.

Reclamă

Gigi Becali, împrumut de 100.000

Gigi Becali, printr-un nou credit o păstrează pe Astra în clasamentul ligii 1 din România. Acesta s-a oferit să ajute echipa adversara din play-off pentru a o menține în Liga 1.Cadoul oferit astrei vine în urmă faptului că Becali susține că a înțeles importantă acestora în play-off. Ajutorul constă de fapt în amânarea unei datorii din partea echipei Astra către latifundiarul din Pipera. Banii au fost împrumutați prin societatea lui Ioan Niculae de la FCSB în anul 2018. Încă de atunci, Becali și-a dat acordul pentru amânarea datoriei . Acesta este și motivul pentru care alb-negrilor li s-a oferit licență în curs. Reprezentanții Astrei sunt de părere că își vor câștigă și acum dreptul d ea continuă în primul eșalon.

Reclamă

Înainte că Becali să acorde pasuinta, giurgiuvenii au mai avut un rateu. Aceștia au pierdut licență pentru a participa la cupele europene. În acest caz au fost invocate și motive legate de alte criterii printre care și infrastructură.

Sancționa de Comisia de disciplină

Becali a fost sancționat în 2019 de Comisia de disciplină  a FRF pentru alte credite acordate giurviuvenilor. Un alt motiv în acest caz a fostsi finnatarea celor de la Clinceni care au promovat la acel moment în Liga 1. Clubul Astra a supraviețuit o bună perioada de timp numai din credite. Chiar Președinte Daniel coman a confirmat acest lucru în direct. Acesta a susținut că atât el cât și Petre Buduru au adus bani de acasă pentru echipa.

Au fost momente în care domnul Buduru a adus bani de acasă, în alte cazuri am adus eu bani. Ne recuperăm sumele acelea din drepturile TV”. a declarat acesta.

Gigi Becali, ajutor substantial pentru Astra