Omul de afaceri, Gigi Becali, nu se joacă atunci când vine vorba de religie. Ba mai mult, în funcție de credințele pe care le ai, îi poți intra, sau nu, în grații latifundiarului. Finanțatorul FCSB a avut un schimb de replici dure cu fostul jucător de la Petrolul Ploiești și Politehnica Iași, Daniel Zafiriș. Acesta s-a retras din sport și a devenit predicator al Bisericii Evangelice.  

„Am auzit pe final acum. Zice că trebuie să avem credința în suflet. Eu îi spun așa: Cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se mărturisește spre mântuire. Așa zice Sf. Apostol Pavel. Noi trebuie să mărturisim credința, ca ceilalți să audă de la noi și să facă și ei”, a spus Gigi Becali. 

Gigi Becali, ceartă monstru cu un fost fotbalist

Daniel Zafiriș i-a dat dreptate omului de afaceri, spunându-i că oamenii au credința în suflet, însă trebuie să o demonstreze și să o mărturisească prin fapte. Cu toate astea, fostul fotbalist nu i-a intrat la suflet omului de afaceri. 

Becali a precizat că zicala „crede și nu cerceta” vine, de fapt, de la Satana. Oamenii ar trebui să cerceteze încontinuu Sfintele Scripturi, spune latifundiarul.  

 „Așa e este. Sunt total de acord. Asta facem și noi. Încurajăm sportivii și antrenorii ca să nu excludă credința din viața lor”, i-a replicat Zafiriș omului de afaceri.

Gigi Becali, dialog șocant cu un fost fotbalist: Eu nu sunt unit cu dumneata. Tu ești sectant și atât! social media

Ulterior, discuția dintre cei doi a devenit din ce în ce mai tensionată și au început să apară replicile dure între cei doi. După ce Gigi Becali i-a spus fostului sportiv că și-a dat seama că slujește într-o Biserică creștin Evanghelică, Daniel Zafiriș a spus că „Hristos ne unește”. În acel moment, Becali a început să scoată fum pe urechi. 

Gigi Becali, către un sportiv: Tu ești sectant!

„Nu ne unește. Eu nu sunt unit cu dumneata. Eu mi-am dat seama după cum vorbești că ești sectant. Înțelegi? După cuvânt mi-am dat seama că ești sectant. Sectanții vorbesc repede. Eu nu sunt unit cu tine în nimic. Tu ești sectant și atât. Hai, că eu nu vorbesc cu tine despre credință. Să nu îmi dați să vorbesc cu sectantul”, a spus Gigi Becali, conform Impact.ro. 

În discuție a încercat să intervină și moderatorul să mai calmeze lucrurile, însă nu a avut nicio șansă cu Gigi Becali. După ce a mai continuat de aruncat câteva replici dure, afaceristul și-a încheiat intervenția în emisiune. Atunci, Daniel Zafiriș a explicat că Dumnezeu nu spune că doar o anumită Biserică este a lui. 

„Biblia e una singură”

„Aici e o neînțelegere. Trăim în România și oamenii au percepții diferite despre credința. Dumnezeu este unul singur, Mântuitorul Hristos este una singură, Biblia e una singură. Cine crede asta, poate să se închide în orice loc și poate face fapte bune în orice loc. Eu stau liniștiti. Poți să ai toți banii din lume, dar care-i folosul dacă-ți pierzi sufletul?”, a încheiat fostul jucător de fotbal.