Gigi Becali dă avertismente serioase guvernanților țării. Finanțatorul FCSB, om de afaceri de succes, este de părere că economia României are nevoie urgent de bani și somează autoritățile statului să ia măsuri concrete în acest sens.

Reclamă

”Dacă nu băgați bani în economie, 50 de miliarde, sunteți responsabili. Guvernanți, Orban, Iohannis, veți fi considerați drept criminali de neam, distrugători de țară! Trebuie luate măsuri pentru a se investi zeci de miliarde!” a atenționat Becali, la Antena3.

Cunoscut pentru gesturile sale filantropice, milionarul sugerează emiterea unor titluri de stat, cu dobândă 0 și se oferă să participe cu 10 milioane de euro, pe care este dispus să-i pună la dispoziția eutorităților, pentru repornirea economiei.

„Fac o asociație a oamenilor de afaceri și depun 10 milioane de euro fără nicio dobândă, ca să ajut statul. Vreau să împrumut țara mea! Dar nu prin băncile alea ale lor, ci prin banca de stat, CEC Bank. Eu nu-ți dau ție niciun ban, bancă! Și dacă dau, dau unei bănci din România”, a mai declarat Gigi Becali la Antena 3.

Becali s-a dovedit extrem de activ și implicat încă de la începutul crizei Coronavirus în România. Latifundiarul a făcut donații substanțiale pentru spitalele din România. Finanțatorul Stelei a donat materiale medicale pentru spitalul Matei Balș și a pus la dispoziție 50 de mii de euro altor spitale din România, încurajând managerii unităților sanitare să-i trimită liste cu tot ceea ce au nevoie.