Patronul FCSB, Gigi Becali, riscă să ajungă din nou în spatele gratiilor! Magistrații Judecătoriei Buftea au luat o decizie de ultim moment în ceea ce îl privește pe afacerist. 

Gigi Becali riscă să ajungă din nou în spatele gratiilor, dacă va fi găsit vinovat de fraudă la vot în stare de recidivă. Judecătoria Buftea a dispus, în camera preliminară, începerea judecării acestuia, după ce în 2018 ar fi participat la referendumul pentru familie, deși nu avea acest drept. 

Gigi Becali riscă să ajungă în spatele gratiilor, din nou

Conform informațiilor din dosar, rechizitoriul și probele adunate de procurori sunt valide, așa că instanța a dat undă verde începerii procesului. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă să se întoarcă după gratii, iar pedeapsa pentru fraudă la vot poate începe de la 6 luni la 3 ani de închisoare sau cu amendă și interzicerea exercitării unor drepturi. 

„Judecătoria Buftea a respina cererile şi excepţiile invocate de către inculpatul BECALI GEORGE, ca neîntemeiate. În baza art. 346 alin. (1) şi (2 )C. proc. pen. constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 6639/P/2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea privind pe inculpatul BECALI GEORGE, trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot, în stare de recidivă, prev. de art. 387 alin. 1 lit. a C.p., cu aplic. art. 41 alin. 1 C.p.., a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul BECALI GEORGE. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 23.03.2023.”, se menționează în dispozitivul instanţei.

Gigi Becali are probleme mari cu legea! Patronul FCSB ar putea ajunge din nou în spatele gratiilor. Decizia magistraților

Ce infracțiune a comis patronul FCSB

Dosarul lui Gigi Becali a ajuns în instanță în prima lună a acestui an, iar acesta este acuzat de fraudă la vot în stare de recidivă. Nu este prima dată când Becali se confruntă cu astfel de probleme, acesta având și în trecut probleme cu legea. A fost arestat în dosarul „Valiza”, cel privind schimbul de terenuri cu MApN și dosarul sechestrării hoților care i-au furat autoturismul. 

În urma acestor cazuri, Gigi Becali a stat trei ani și șase luni după gratii, apoi a fost eliberat condiționat în 2015. Cu toate acestea, afaceristul a primit o serie de interdicții, printre care și interzicerea dreptului de a vota. Becali nu a ținut cont și a mers să-și exprime votul la referendumul pentru familie în 2018, acum riscând o nouă condamnare. 

Becali a declarat, în repetate rânduri, că nu se teme de justiție și că va face față oricărei situații în care se va afla.