Gigi Becali este cunoscut ca fiind o persoană credincioasă, cu frică de Dumnezeu. Omul de afaceri a vorbit despre situația în care este părintele Calistrat, fiind filmat în timp ce a lovit o enoriașă în curtea Mănăstirii Vlădiceni. 

Latifundiarul este de părere că astfel de lucruri se mai pot întâmpla, chiar și în cazul preoților. El spune că un bărbat are limitele lui. Totuși, el nu l-a apărat pe părintele Calistrat 100%. Milionarul consideră că și preotul are o parte din vină, fiindcă are un temperament mai vulcanic, iar cele două surori au profitat de ocazie. 

Gigi Becali, despre părintele Calistrat: Îmi place de el

„Este o operaţiune pe care Dumnezeu a permis-o. Nu e treaba mea să-l judec pe părinte, că e un foarte bun teolog şi îmi place de el. Dar trebuie să ştie că s-a permis asta pentru smerenie, pentru că are nevoie de smerenie la toată teologia pe care o are şi la toată trăirea, şi la toată lucrarea pe care o face”, spune Becali. 

Gigi Becali consideră că părintele Calistrat este „tobă” de teologie, însă ar trebui să fie mai cumpătat și să nu dorească răul celor care îi fac lui rău. 

„Îi luăm apărarea şi lui Visarion. A căzut, să se ridice şi să slujească iar. Nu e înscenare, hai să vedem adevărul. Ne-a făcut un mare bine femeia aia, pentru că o să le fie frică la alţii să mai facă ce făcea Visarion. Nu-l judec, că sunt şi ei oameni şi cad. Se mai întâmplă, că sunt bărbaţi”, a spus patronul FCSB-ului. 

Gigi Becali a rupt tăcerea! Ce spune despre părintele Calistrat: E foarte bun teolog. Îmi place de el

Părintele Calistrat „e iute la mânie”

În cazul părintelui Calistrat, a explicat Becali, cele două femei știau că acesta se enervează repede și l-au instigat. Dacă părintele era cunoscut ca fiind o fire calmă, cele două femei își vedeau de treabă, însă fiindcă părintele a reacționat dur, ele l-au instigat până le-a lovit.  

Reamintim că părintele Calistrat Chifan a fost filmat de curând când lovea o femeie în curtea Mănăstirii Vlădiceni. El a fost oprit de la slujire de către Arhiepiscopia Tomisului, până când oamenii legii vor ajunge la o concluzie cu ancheta.  

Deși a greșit, părintele Calistrat spune că este nevinovat. El susține că a lovit-o pe acea femeie, după ce ea l-a împins pe el. De asemenea, el a folosit cuvinte dure la adresa surorilor, pe care le-a făcut bolnave psihic și isterice

În același timp, nici cele două femei nu sunt ușă de biserică. Vecinii acestora le acuză comportamentul agresiv. Mai mult, una dintre ele a fost filmată când agresa alt preot. Aceasta îl filma, deși în lăcașul de cult era interzisă folosirea telefonului mobil.